Karta menu

Przystawki

  • Filet z makreli z pikantną sałatką z marynowanych ogórków, majonezem z suszonego kopru, jabłkiem, słonecznikowym pudrem i czarną soczewicą – 32 zł
  • Boczek sous vide w orientalnym sosie z marynowanym imbirem, pieczoną cebulą i musami z korzennych warzyw – 35 zł
  • Wędzony halibut z jajkiem poche na spaghetti z cukinii, cukrowego groszku i marchwi w sosie z miso – 39 zł
  • Ośmiornica smażona w oliwie z czosnkiem i natką pietruszki podana z bagietką – 47 zł
  • Tatar z polędwicy wołowej z marynowanymi borowikami, białą cebulą, marynowanym ogórkiem i żółtkiem – 47 zł

Zupy

  • Żurek świętokrzyski z jajkiem, białą kiełbasą i kawiorem z zakwasu – 19 zł
  • Rosół z kury i wołowiny z makaronem – 19 zł
  • Krem z kwaśnej kapusty i wędzonego boczku ze skwarkami z dojrzewającej słoniny i żółtkami gravlax – 21 zł
  • Krem z kukurydzy z krewetką i twarogiem – 23 zł
  • Staropolska zupa grzybowa z pierogami z wołowiną – 24 zł

Sałaty

  • Cielęcina na liściach cykorii ze słodką gruszką, dojrzewającym serem, czarną porzeczką i mango – 38 zł
  • Sałata Cezar z grillowanym kurczakiem, sosem z anchois, parmezanem i ciepłymi grzankami – 39 zł
  • Krewetki smażone z ananasem i granatem w pikantnym sosie mango z chrupiąca sałatą rzymską oraz bagietką z suszonymi pomidorami – 48 zł

Dania główne

  • Pierogi z mięsem z kaczki okraszone jabłkami, kolendrą i miodem – 42 zł
  • Golonka faszerowana warzywami podana na kapuście ze świeżym koperkiem, musztardą i chrzanem – 49 zł
  • Schab iberyjski z kością, smażony w panierce, podany na zasmażanej kiszonej kapuście i purée z ziemniaków – 54 zł
  • Duszona wołowina z warzywami na ziemniaczanym musie – 55 zł
  • Pierś z perliczki na ziemniakach concasse z karmelizowanym porem i fasolką w otulinie z prosciutto – 57 zł
  • Polędwica z dzika z chrupiącym purée, konfiturą z borowików, kaszą gryczaną i ciepłą galaretką z malin – 78 zł
  • Stek z polędwicy wołowej z konfitowanym w maśle ziemniakiem, smażonymi warzywami i dressingiem z boczku i musztardy – 84 zł

Ryby

  • Pieczony filet z okonia na purée z truflowych ziemniaków ze smażonym zielonym groszkiem – 45 zł
  • Smażona polędwica z dorsza na kaszotto z pomidorkami cherry i pieczoną papryką – 46 zł
  • Halibut z pieca podany z boczniakami, dojrzewającą szynką i smażonymi ziemniakami na marchewkowym musie – 48 zł

Dania wegetariańskie

  • Bliny warzywne z duetem sałat, greckim jogurtem i owocem mango – 30 zł
  • Ravioli z pieczarkami i ricottą w winnym sosie z teriyaki, marynowaną cukinią i świeżym szpinakiem – 32 zł
  • Pieczony pomidor z brokułami i wędzonym serem na kalafiorowo-bazyliowym risotto z cukrowym groszkiem i młodą marchwią – 33 zł
  • Boczniaki z jajkiem mollet, kapustą pak-choi, salsefią, parmezanem oraz bagietką – 35 zł

Makarony

  • Tagliatelle orkiszowe w bazyliowym pesto z boczniakami, selerem naciowym i grzybami shimeji – 36 zł
  • Makaron trofie w sosie homarowym z krewetkami Black Tiger i marynowanymi truflami – 39 zł
  • Spaghetti aglio olio e peperoncino z grillowaną piersią kurczaka – 39 zł
  • Małże Św. Jakuba z czarnym tagliolini i sosem marinara – 48 zł

Desery

  • Crème brûlée z ciepłym musem malinowym – 25 zł
  • Beza z cytrynowym kremem i porzeczkowym musem – 25 zł
  • Suflet czekoladowy z waniliowym lodem – 25 zł
  • Sernik z ricotty z karmelowym sosem i sorbetem z mango – 25 zł
  • Jagodowy pudding z quinoa z południowymi owocami – 25 zł
  • Puchar lodowy – 25 zł

Karta menu – do pobrania (PDF)