Karta menu

Przystawki

  • Śledź z musem z kwaśnych jabłek, świeżym ogórkiem marynowanym w oliwie szczypiorkowej i pieczoną cebulą – 29 zł
  • Flambirowana krewetka Black Tiger podana na pikantnej sałacie pak choi, kozim serze i marynowanych pomidorkach – 33 zł
  • Tuńczyk blue w sezamie na sałatce z fenkuła i melona marynowany w miodzie i limonce z sosem holenderskim oraz chipsem z sera feta – 35 zł
  • Ośmiornica smażona w oliwie z czosnkiem i natką pietruszki podana z bagietką – 38 zł
  • Rostbef urugwajski z delikatnym czosnkowym musem, grillowanym serem halloumi oraz konfiturą z pomidorów i chrupiącą bagietką – 40 zł
  • Befsztyk tatarski z polędwicy wołowej – 45 zł

Zupy

  • Żurek świętokrzyski z jajkiem, białą kiełbasą, pieczywem i kawiorem z zakwasu – 19 zł
  • Rosół z kury i wołowiny z makaronem, warzywami i natką pietruszki – 19 zł
  • Chłodnik ogórkowy ze smażonym łososiem i ogórkową granitą – 21 zł
  • Krem z pomidorów z jogurtem greckim, parmezanem i bazyliowym pesto (danie wegetariańskie) – 22 zł

Sałaty

  • Bliny warzywne z duetem sałat, greckim jogurtem i owocem mango (danie wegetariańskie) – 26 zł
  • Chrupiące sałaty z marynowanym łososiem, nowalijkami i bagietką – 32 zł
  • Sałatka Cezar z grillowanym kurczakiem, sosem z anchois, parmezanem i ciepłymi grzankami – 38 zł
  • Chrupiąca sałata rzymska ze smażonymi krewetkami, podana z ananasem i granatem w pikantnym sosie mango z bagietką z suszonymi pomidorami – 48 zł

Dania główne

  • Pierś z perliczki na ziemniakach concasse, z karmelizowanym porem i fasolką w otulinie z prosciutto – 43 zł
  • Pieczona kacza pierś z pikantną polentą na sosie z jabłek, botwiny oraz czerwonego wina – 45 zł
  • Duszona wołowina na szparagach, pak choi i letnich warzywach z musem ziemniaczanym i kremem z młodych buraków – 55 zł
  • Golonka z warzywami korzennymi – 55 zł
  • Stek z polędwicy wołowej z masłem czosnkowym na ziemniaczanym rosti z dipem z kwaśnej śmietany i mozzarelli – 84 zł
  • Schab cielęcy z kością, pieczonym kalafiorem z serem Ementaler, karmelizowaną gruszką i szafranowo-kaparowym sosem – 98 zł

 

  • Pieczony pomidor z brokułami i wędzonym serem na kalafiorowo-bazyliowym risotto ze szparagami i młodą marchwią (danie wegetariańskie) – 29 zł
  • Boczniaki z jajkiem mollet, młodym szpinakiem, parmezanem oraz bagietką (danie wegetariańskie) – 33 zł

 

  • Filet z halibuta pieczony w papryce podany z boczniakami, dojrzewającą szynką i młodymi ziemniakami na marchewkowym musie – 41 zł
  • Pieczony filet z łososia podany na batatach, kalarepie i marchwi w orientalnym bulionie kokosowym ze szczypiorem – 45 zł
  • Sandacz na tagliatelle w winno-kaparowym sosie – 45 zł

Makarony

  • Ravioli z pieczarkami i ricottą w winnym sosie z teriyaki, marynowaną cukinią i szpinakiem baby (danie wegetariańskie) – 26 zł
  • Spaghetti aglio olio e peperoncino z grillowaną piersią z kurczaka – 36 zł
  • Tagliatelle orkiszowe z boczniakami i selerem naciowym w sosie bazyliowym z grzybami Shimeji (danie wegetariańskie) – 36 zł
  • Makaron Trofie w sosie homarowym z krewetkami Black Tiger i marynowanymi truflami – 39 zł
  • Czarne tagliolini z sosem marinara i małżami Św. Jakuba – 48 zł

Desery

  • Puchar lodowy z owocami i bitą śmietaną – 24 zł
  • Czekoladowy tiul z waniliowym kremem, ogórkową granitą i truskawkami concasse – 24 zł
  • Ptyś nadziewany kremem pistacjowym, przetartymi jagodami, świeżymi owocami i lodem z owoców leśnych – 24 zł
  • Sernik z ricotty z sosem karmelowym i sorbetem z mango – 24 zł
  • Crème brûlée z ciepłym musem malinowym – 24 zł
  • Parfait migdałowe na kruszonce z brownie, malin i truskawek z pitną czekoladą – 24 zł
  • Ciepła szarlotka z lodem waniliowym – 24 zł

Karta menu – do pobrania (PDF)