Karta menu

PRZYSTAWKI

Troć fiordowa – 38 zł
Troć / soja / chorizo / kartofle / dziki brokuł / rokitnik

Matias – 41 zł
Matias holenderski / cebula / kugiel świętokrzyski / ogórek kiszony / chrzan / chrobotek

Ozorek cielęcy – 35 zł
Ozorek / cieciorka / marchew / kolendra

Tatar wołowy – 47 zł
Regionalna polędwica wołowa / pikle / żółtko / musztarda / pieczywo

SAŁATY

Z ricottą – 32 zł
Racuszki z ricotty / świeże zioła / melon / suszony pomidor / kozi ser / mięta

Z krewetkami – 48 zł
Smażone krewetki / ananas / mango / granat / sałata rzymska / bagietka z suszonymi pomidorami

Cezar  39 zł
Sałata rzymska / pierś z kurczaka / anchois / czosnek / parmezan / grzanki

ZUPY

Żurek świętokrzyski – 19 zł
Zakwas / maślanka / jajko / biała kiełbasa / kawior z zakwasu

Rosół – 19 zł
Wiejska kura / wołowina / warzywa / makaron lub ziemniaki

Bulion z borowikami – 21 zł
Pieczona cebula / borowiki / jajko poszetowe / smażone ziemniaki

MAKARONY

Z kaczką – 39 zł
Tagliolini czarne / kaczka / musztarda / miód / warzywa

Z krewetkami – 39 zł
Makaron trofie / krewetki / trufle / marchew / groszek zielony

Aglio Olio e Peperoncino – 39 zł
Spaghetti / czosnek / chilli / cukinia / pierś z kurczaka lub krewetki / parmezan

RYBY i OWOCE MORZA

Ośmiornica – 66 zł
Smażona ośmiornica / czosnek / pietruszka / bagietka

Owoce morza –  88 zł
Małże Św. Jakuba / krewetki / mule / czosnek / masło / bagietka

Pstrąg tęczowy – 48 zł
Pstrąg tęczowy / cebula / czosnek / białe warzywa / szpinak / olej koperkowy

Halibut – 50 zł
Filet z halibuta / wędzona papryka / musztarda / boczniaki / dojrzewająca szynka / marchew / młody ziemniak

DANIA WEGETARIAŃSKIE

Boczniaki – 37 zł
Smażone boczniaki / czosnek / jajko mollet / pak choi / salsefia / parmezan / bagietka

Ravioli – 32 zł
Ravioli / pieczarki / ricotta / teriyaki / cukinia / szpinak / seler

Risotto – 37 zł
Arborio / borowiki / parmezan / warzywa

DANIA GŁÓWNE MIĘSNE

Boczek – 54 zł
Brzuszek wieprzowy / kiszona kapusta / kasztany / marchew

Cielęcina – 69 zł
Antrykot cielęcy / purée truflowe / groszek / marchew / pietruszka

Jagnięcina – 84 zł
Biodrówka jagnięca / pęczak / grzyby / kiszony ogórek / buraki / pieróg z bryndzą i ziemniakami

Gęś – 71 zł
Gęsie udo / kluski ptysiowe / czerwona kapusta / brukselka / czarna porzeczka

Wołowina – 55 zł
Duszona wołowina / pak choi / chrupiące warzywa / mus ziemniaczany

Stek z polędwicy wołowej – 84 zł
Regionalna wołowina / kluski francuskie / szalotka / jarmuż /cukinia / papryka / borowiki

DESERY

Suflet – 25 zł
Czekolada / wanilia / owoce

Mus pistacjowo-jeżynowy – 25 zł
Pistacja / jeżyny / czekolada

Deser prosecco – 25 zł
Prosecco / marakuja / mango / jabłko

Mus z chałwy z malinami i figą – 25 zł
Chałwa / maliny / figa

Puchar lodowy – 25 zł
Wanilia / czekolada / truskawka / bita śmietana / owoce